ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ!!!

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ!!!

O καθαρισμός είναι η πιο σημαντική κίνηση αυτοφροντίδας όταν ξυπνάς το πρωί και πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ.
Ο καθαρισμός είναι η καλύτερη συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις κάθε πρωί και βράδυ. Μάλιστα, κάθε σωστή και ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης περιλαμβάνει τον καθαρισμό ως πρώτο βήμα.
Το πρωί, απομακρύνεις τις τοξίνες, τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα λιπαρότητας που παράγονται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι, το δέρμα υποδέχεται τα προϊόντα περιποίησης χωρίς εμπόδια.
Το βράδυ αφαιρείς τα προϊόντα μακιγιάζ, τα υπολείμματα αντηλιακής κρέμας και τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια καθαρή βάση υποδέχεται πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα αντιγήρανσης ώστε η βραδινή διαδικασία ανάπλασης των κυττάρων να γίνει αποτελεσματικότερη.
Πώς να επιλέξεις το σωστό προϊόν καθαρισμού
Μην παίρνεις τυχαία ό,τι βρεις μπροστά σου ή ό,τι σου «γυαλίσει» από μια διαφήμιση. Συνυπολόγισε παράγοντες όπως ο τύπος του δέρματός σου, η ύπαρξη δερματικών παθήσεων (ακμή, δυσανεκτικό δέρμα και ατοπική δερματίτιδα), η εποχή του έτους και η ηλικία σου.
Στο κανονικό δέρμα τα πράγματα είναι εύκολα: τα πάει καλά σχεδόν με όλα τα είδη προϊόντων καθαρισμού. Αντίθετα, για το μεικτό-λιπαρό δέρμα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς αφρούς και τζελ που ξεπλένονται με νερό. Τα συγκεκριμένα προϊόντα απομακρύνουν το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα και τη λιπαρότητα, και απελευθερώνουν τους πόρους που προδιαθέτουν για ακμή.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς προϊόντα με απολεπιστικούς παράγοντες (γαλακτικό και σαλικυλικό οξύ, ή φυσικούς κόκκους), σημείωσε ότι είναι καλό να τους αποφεύγεις σε περιόδους ηλιοφάνειας, για να προλάβεις τη δημιουργία δυσχρωμιών από τον ήλιο.

Χωρίς σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.