Ενζυμική – Βιολογική Αποτρίχωση

Ενζυμική – Βιολογική Αποτρίχωση

Εξαλείψτε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Σε εμάς θα βρείτε όλες τις μεθόδους αποτρίχωσης.

Αποτρίχωση προσωρινή με κερί

Για την προσωρινή απομάκρυνση του τριχώματος από περιοχές μη ορμονοεξαρτώμενες (όπως είναι τα πόδια, το μπικίνι, οι μασχάλες), η πιο κατάλληλη μέθοδος είναι η αποτρίχωση με κερί.

Τα κεριά είναι Α’ ποιότητας και δεν δημιουργούν αλλεργίες ή ερεθισμούς. Επιπλέον χρησιμοποιείται ειδικό κερί για το μπικίνι για ακόμα πιο ανώδυνη αποτρίχωση.

Η διαδικασία

  • Απολύμανση της περιοχής
  • Αποτρίχωση με κερί (ζεστό ή ρολέτα) ανάλογα με την περιοχή
  • Εφαρμογή ελαιώδους ουσίας για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων των κεριών, τοποθέτηση καλμαντικής και αντιφλογιστικής κρέμας
  • Η αποτρίχωση γίνεται κάτω από αυστηρούς κανόνες υγιεινής από αισθητικούς που γνωρίζουν όλες τις τεχνικές αποτρίχωσης, την ανατομία και την ιδιαιτερότητα της κάθε επιδερμίδας.
  • Η αισθητικός δουλεύει πάντα με γάντια ενώ οι ρολέτες και τα κεριά είναι μιας χρήσης για τον καθένα ατομικά για να αποφεύγονται οι περιπτώσεις μολύνσεων και ερεθισμών.

Ενζυμική Αποτρίχωσηapotrixwsh-enzymiki

Η ενζυμική αποτρίχωση είναι η αποτρίχωση που γίνεται με την εισχώρηση κατάλληλων ενζύμων σε πρόσφατα αποτριχωμένους θυλάκους. Η εισχώρηση γίνεται με ιοντοφόρηση λόγω του  μοριακού βάρους των ενζύμων.

Η ενζυμική αποτρίχωση περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

  1.  Με κατάλληλα προϊόντα απομακρύνουμε από την επιφάνεια που πρόκειται να αποτριχώσουμε τους ρύπους, τον ιδρώτα και τις εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων.
  2. Με μια εύπλαστη κηρώδη μάζα αφαιρούμε την τρίχα από την ρίζα της. Το κερί που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να περιέχει αζουλένη η οποία έχει αντιφλογιστικές ιδιότητες. Πρέπει να προσέξουμε τη θερμοκρασία του κεριού, ώστε να μη δημιουργηθεί έγκαυμα στην περιοχή που πρέπει να αποτριχωθεί.
  3. Σε μόλις απελευθερωμένο από τρίχα θύλακα, εφαρμόζουμε το ένζυμο με ιοντοφόρηση στο δέρμα. Τα μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενα ιδιοσκευάσματα ενζυμικής αποτρίχωσης περιέχουν συνδυασμό πρωτεολυτικών ενζύμων, διαλυμένα σε διάφορες ουσίες για τη διατήρηση της ενεργότητας των ενζύμων.
    Τα ένζυμα που χρησιμοποιούνται κυρίως σήμερα είναι η θρυψίνη, η χυμοθρυψίνη και η παπαϊνη. Τα αποτελέσματα είναι 100% επιτυχία σε χνοώδες τρίχωμα και 80-90% επιτυχία σε τελογενείς τρίχες

TIPS για μετά την αποτρίχωση

Καλό είναι να αποφεύγουμε τα στενά ρούχα (π.χ. τζιν)
Αποφεύγουμε την σωματική άσκηση για 24 ώρες, καθώς ο ιδρώτας και οι ρύποι θα μολύνουν και θα ερεθίσουν το δέρμα
Αποφεύγουμε την χρήση νερού τουλάχιστον για 6-8 ώρες

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στο Votre Beaute στο 24210 32205

Ένα βήμα μπροστά… στην αναγέννηση!