Θεραπεία με χαβιάρι

Θεραπεία με χαβιάρι

Το χαβιάρι είναι όντως ένα ακριβό έδεσμα για ειδικές περιστάσεις. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάποτε αυτό το ακριβό και προσιτό σε λίγους και εκλεκτούς hors d’oeuvre θα αποτελούσε βασικό συστατικό της ομορφιάς. Το χαβιάρι έχει την ιδιότητα να δρα αντιγηραντικά στο δέρμα, σβήνοντας τα σημάδια του χρόνου και δίνοντας αίσθηση νεότητας.

Το χαβιάρι χρησιμοποιείται στη σύνθεση κρεμών για το πρόσωπο, τον λαιμό (κυρίως για ώριμες επιδερμίδες) και για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.  Οι θεραπείες έχουν ως κύριο στόχο να απαλύνουν τις ρυτίδες, να ενυδατώσουν και να τονώσουν τις ξηρές και κουρασμένες επιδερμίδες, και να μειώσουν ή να εξαφανίσουν τις δυσχρωμίες.

Το χαβιάρι αποτελείται από ωφέλιμες πρωτεΐνες, οι οποίες ενισχύουν τον κυτταρικό μεταβολισμό και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, που ενισχύουν τη δομή των κυτταρικών μεμβρανών, προστατεύοντας το εσωτερικό των κυττάρων από την οξίδωσή του και τη δημιουργία ελευθέρων ριζών. Χάρη σε αυτές τις ενεργές ουσίες, η ώριμη ή πρόωρα γηρασμένη επιδερμίδα αποκτά νεανική, σφριγηλή και φωτεινή όψη.