Θεραπείες με AHA

Θεραπείες με AHA

Πρόκειται για οργανικές, μη τοξικές ουσίες που ανήκουν στην ομάδα των Α-οξυοξέων (ΑΗΑ) και προέρχονται, όπως άλλωστε μαρτυρά το όνομά τους, από τα φρούτα. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το γλυκολικό οξύ, το λακτικό οξύ, το κιτρικό οξύ, το μηλικό οξύ και το τρυγικό οξύ.

Τι είναι τα οξέα φρούτων

Συχνότερα στα πίλινγκ χρησιμοποιείται το γλυκολικό οξύ, γιατί έχει τη μικρότερη μοριακή δομή, χάρη στην οποία μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στο δέρμα, να φτάσει δηλαδή στη βασική στιβάδα και να αυξήσει αποτελεσματικά την κυτταρική ανανέωση, χαρίζοντας στην επιδερμίδα λάμψη και νεανική φρεσκάδα.

Πώς δρουν

Τα οξέα φρούτων αποκολλούν τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και τα απομακρύνουν, διεγείροντας με αυτόν τον τρόπο τη φυσική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης. Καθώς εισχωρούν στη βαθύτερη στιβάδα του δέρματος του προσώπου, ενεργοποιούν τα συστατικά της δομής του, όπως η ελαστίνη, και αναδιατάσσουν την «αρχιτεκτονική» του κολλαγόνου, στο οποίο οφείλει το δέρμα μας τη ζωντάνια και την ελαστικότητά του.

aha2«Στόχος των πίλινγκ με οξέα φρούτων είναι η βελτίωση του φωτογηρασμένου δέρματος και των λεπτών ρυτίδων και η νεανικότερη εμφάνιση της επιδερμίδας». Έπειτα από μια σειρά πίλινγκ με οξέα φρούτων το μέγεθος των κυττάρων της κεράτινης στιβάδας επανέρχεται στα φυσιολογικά του όρια και η στιβάδα μπορεί να λειτουργήσει και πάλι σαν ασπίδα, δεσμεύοντας και συγκρατώντας περισσότερη υγρασία, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται απαλή, υγιής και πιο ανθεκτική, ενώ οι γραμμές, οι λεπτές ρυτίδες και οι αμυχές «σβήνουν».

Γιατί πίλινγκ;

Το δέρμα φυσιολογικά αναπλάθεται κάθε μέρα: Σε καθημερινή βάση τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας και από εκεί μετακινούνται προς τα ανώτερα στρώματα, για να καταλήξουν στην κεράτινη στιβάδα. Καθώς παράγονται συνεχώς καινούργια κύτταρα, τα πιο παλιά αποβάλλονται. Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, η διαδικασία αυτή επιβραδύνεται. Ένα πίλινγκ λοιπόν επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων που θα έκανε από μόνος του ο οργανισμός μας, πιο γρήγορα όταν είμαστε νέοι και πιο αργά όταν περνά η ηλικία. Στην ουσία δηλαδή με το πίλινγκ καταστρέφουμε συγκεκριμένα στρώματα του δέρματος που έχουν υποστεί βλάβες, επιτρέποντας την αντικατάστασή τους από φυσιολογικό ιστό, που μας δίνει ένα θεαματικά καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Με μια ματιά

Με το πίλινγκ με οξέα φρούτων:

  • Μειώνονται οι λεπτές ρυτίδες του προσώπου και οι επιφανειακές ουλές από ακμή.
  • Τονώνεται η επιδερμίδα.
  • Βελτιώνεται η τραχιά και σκληρή υφή και το δέρμα γίνεται πιο λείο και πιο απαλό.
  • Απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, που δίνουν στο δέρμα κουρασμένη και θαμπή όψη.
  • «Σβήνουν» οι πανάδες και η επιδερμίδα αποκτά ομοιόμορφο χρώμα και φυσιολογική φρεσκάδα.
  • Ενεργοποιείται η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, που διατηρούν την επιδερμίδα μας πιο νεανική.
  • Αυξάνεται η κυτταρική ανανέωση.
  • Αντιμετωπίζεται η υπερβολική λιπαρότητα.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στο Votre Beaute και κάνετε ένα βήμα μπροστά… στην αναγέννηση!